انواع کفش مجلسی, انواع کمر بند, انواع کیف مجلسی, سایر محصولات

انواع چرخ خیاطی مناسب برای ا نواع چرم دوزی

انواع چرخ خیاطی مناسب برای انواع چرم دوزی

کدام چرخ خیاطی مناسب دوخت انواع چرم است؟

انواع چرم آیا شما هم ظاهر چرم‌های سفارشی را دوست دارید؟ محصولات چرمی از با دوام‌ترین نوع پارچه‌ها هستند، اما روند تولید آن‌ها نیز سخت‌ترین است. این محصولی ضخیم و مقاوم است که عملیات دوخت آن با هر سوزن و چرخ خیاطی سازگاری ندارد ، با این حال، اگر مناسب‌ترین چرخ خیاطی را برای کار با چرم انتخاب کنید، متوجه می‌شوید که محصولات چرمی سفارشی سرگرم کننده و روند تولید آن بسیار راحت است.

محصولات چرمی بسیار جذاب و مورد استقبال است. چرم از جمله بادوام‌ترین متریال محسوب می‌شود و البته روند تولید آن هم مشکل و پر دردسر است. چرم محصولی ضخیم و مقاوم است و دوخت آن براحتی امکان پذیر نیست. برای دوخت چرم نیاز به چرخ خیاطی و سوزن مخصوص است. اما بهرحال با انتخاب یک چرخ خیاطی مناسب می‌توانید محصولات چرمی را براحتی تولید کنید و از سود آن بهره‌مند شوید.

آشنایی با چرخ خیاطی چرم دوزی و انواع آن

تنها مشکلی که در زمینه تولید محصولات کیف و کفش چرمی وجود دارد این است که شما نمی‌توانید به شکل آزمون و خطا کاری را انجام دهید. وقتی شما شروع به خیاطی با چرخ چرم دوزی می‌کنید، روی چرم سوراخی ایجاد می‌شود که دائمی است و باید در محل مناسب این کار انجام شود. همچنین بهترین ماشین‌های چرخ خیاطی چرمی نیز می‌توانند گزینه طول بخیه درشت‌تری را برای شما فراهم کنند. بخیه‌های درشت‌تر برای چرم بهتر است زیرا باعث ایجاد درز قوی‌تر، ایمن‌تر و زیباتری می‌شود.

هنگامی که نسبت به چرخ‌خیاطی و یا سوزن خود شک دارید، از ضایعات چرمی و یا قسمت‌هایی که قابل استفاده نیستند، استفاده کنید و نحوه واکنش ماشین چرخ خیاطی شما نسبت به آن را آزمایش کنید. اگر چرخ‌خیاطی که در حال حاضر در دست دارید به شما اجازه نمی‌دهد که چرم راخیاطی کنید، برای اتمام پروژه خود نیاز به به روزرسانی به بهترین چرخ‌خیاطی چرمی دارید.

برای خرید یک چرخ خیاطی مناسب باید عواملی را مدنظر داشته باشید. اگر علاقه مند به تولید محصولات چرمی مثل کیف چرم هستید، باید چرخ چرم دوزی مناسبی را انتخاب کنید تا این امر به آسانی انجام شود. اصولا، چرخ‌های دوپایه صنعتی بهترین گزینه برای این مورد هستند. روند کار این چرخ‌ها مثل راه رفتن انسان است و دو پایه بودن شان علت نامگذاری آن‌ها به این اسم است.

چرخ انواع چرم دوزی دوپایه

چرخ چرم دوزی دوپایه بر اساس عواملی مثل برند، نوع کمپلت، سرعت و میزان دور موتور، گام دوخت و ضخامت دوخت به همراه ارتفاع پایه با هم متفاوت هستند و شما در زمان انتخاب باید به این موضوعات توجه داشته باشید. پس اینطور نیست که یک نوع چرخ چرم دوزی برای دوخت انواع و اقسام چرم‌ها به کار بیاید. برخی چرخ‌های چرم دوزی هم هستند که امکانات بیشتری دارند؛ مثل چراغ LED یا سیستم روغن کاری که همین مسئله می‌تواند روی قیمت خرید چرخ خیاطی چرم دوز موثر باشد.

چرخ دیگری که برای دوخت چرم مناسب است، چرخ بطر نام دارد. چرخ بطر همان کارایی چرخ معمولی را دارد با این تفاوت که بازوی آن استوانه‌ ای بوده و برای دوخت محصولاتی که نیاز به چرخاندن هنگام دوخت دارند به کار می‌رود. سوالی که بسیاری از افراد در ابتدای کار دارند این است که چرخ راسته دوز تهیه کنم یا چرخ بطر و یا هر دو؟ جواب این سوال این است که حدود ۸۰ درصد کیف‌های چرمی را می‌توان با چرخ‌های راسته دوز دو پایه دوخت و فقط برای دوخت ۲۰درصد کیف‌ها نیاز به چرخ بطر دارید.

ادامه مطلب

پس تقریبا دوخت اکثر کیف‌ها با چرخ راسته دوز ممکن بوده بوده و نیازی به تهیه چرخ بطر ندارید. پس خرید چرخ بطر به دلیل محدودیت دوخت کیف با این نوع چرخها و همینطور به خاطر قیمت بالای آن نسبت به چرخ راسته دوز، برای شروع کار توصیه نمی‌شود. درحقیقت چرخ بطر یک چرخ تکمیلی بوده و معمولا کیف‌های چرمی را با چرخ راسته دوز می‌دوزند و فقط در قسمت‌هایی که امکان دوخت با این چرخ وجود نداشته باشد، از بطر استفاده می‌کنند. بهترین و مقرون به صرفه‌ترین کار این است که ابتدا چرخ راسته دوز و دستگاه لویس را تهیه کنید و با در آمدی که از طریق کار با این دستگاهها به دست می‌آورید، چرخ بطر را بخرید.

نکته نهایی این است که دستگاه لویس هم از جمله مواردی است که شما حتما برای تهیه محصولات چرمی به آن نیاز دارید. قطعا دستگاه لویس از ضروریات کار با چرم است و تهیه آن نسبت به چرخ راسته دوز هم اولویت دارد. حتی کسانی که چرم را به صورت دست دوز نیز کار می‌کنند، برای تولید کیف و محصولات چرمی بهتر‌ باید آن را تهیه کنند.

آموزش چرم دوزی با چرخ خیاطی آسان است؟

آیا با چرخ‌های چرم دوزی آشنا هستید؟ این چرخ‌ها قابلیت دوخت چرم را دارد و می‌توان پارچه‌های چرمی را با کمک آن بهم متصل کرد. باید بدانید که چرم همانطور که از ظاهرش مشخص است، بافت پُر و ضخیم و محکمی دارد. این بافت ضخیم تنها به واسطه چرخ خیاطی چرم دوز و با هنر دست کسی قابل انجام است که آشنایی با چرخ خیاطی چرم دوز دارد. در مورد دوخت محصولات چرمی، توجه به الگو برای دوخت، در نهایت کار شما را تمیز و چشم نواز خواهد کرد.

مبانی دوخت انواع چرم چیست؟

انواع مختلفی از دوخت برای چرم دوزی وجود دارد که بعضی از آن‌ها زمانی به کار می‌رود که چرم کار قصد پرداخت لبه‌های چرم را ندارد. معمولا این مدل دوخت‌ها سبب زیبایی بسیار زیاد محصول می‌شود. در این حالت از دوخت‌های تزئینی مانند: رومی ، دندان موشی و دوخت کج و … استفاده می‌شود. اما در بعضی از مواقع چرم کار از دوخت‌هایی مانند دو سوزنه و ساده استفاده می‌کند و پس از دوخت لبه‌های چرم را پرداخت می‌کند. عمل پرداخت لبه در بعضی موارد باعث افزایش زیبایی محصول پایانی می‌شود.

دوختن با چرم نیز به معنای نیاز به سوزن‌های جدید به طور مداوم و عوض کردن آن است. عملیات دوخت چرم بعد از مدتی سبب آسیب‌رسیدن به سوزن و یا کندشدن آن می‌شود و همچنین باعث می‌شود که سوزن چرخ خیاطی شما بشکند و عمدتا این قضیه باعث آسیب رساندن جدی به کمپلت نیز می‌شود. لذا انتخاب سوزن در هنگام دوخت چرم بسیار مهم است.

چند نوع نخ مناسب دوخت چرم داریم؟

انتخاب نخ مناسب از جمله موارد ضروری برای دوخت محصولات چرمی محسوب می‌شود. معمولا افرادی که با چرخ خیاطی مناسب آشنا هستند، نخ‌های مناسب را هم تشخیص می‌دهند. چرم جنس بسیار ضخیم و کلفتی دارد و طبیعتا باید نخی را برای دوخت آن انتخاب کرد که ضخامت لازم را داشته باشد و براحتی پاره نشود.

همچنین استفاده کردن از نخ مصنوعی یا پلاستیکی به جای نخ‌های پنبه ای می‌تواند گزینه بهتری باشد. همچنین نایلون و ریون هم انتخاب خوبی هستند. پلی استر با وزن مناسب هم می‌تواند بخوبی دوخت چرم را انجام دهد. انواع نخ‌هایی که می‌توان از آن‌ها برای چرم دوزی استفاده کرد شامل موارد زیر هستند:

۱)نخ ابریشم معمولی: مناسب برای دوخت چرم‌های نازک

۲) نخ ابریشم موم زده: نوع کاربردی نخ چرم، به نخ ابریشم موم زده مربوط است و برعکس مدل قبلی یک لایه مومی دارد. این لایه باعث ارتقا کیفیت و استحکام نخ شده و زیبایی آن را هم افزایش می‌دهد.

۳) نخ تریشه: برای تزئین در حین دوخت چرم استفاده می‌شود. این نوع نخ نیز جنس چرمی دارد و هم با چرخ و هم با دست دوخته می‌شود.

آیا چرخ‌خیاطی خانگی برای دوخت‌چرم مناسب هستند؟

دو نوع اصلی چرخ خیاطی چرمی وجود دارد که امروز افراد از آن استفاده می‌کنند و در بازار یافت می‌شود : چرخ‌خیاطی خانگی و چرخ خیاطی صنعتی. چرخ‌خیاطی خانگی به شما امکان دوختن بعضی از پارچه‌های چرمی که نازک هستند را به شما می‌دهد. اما اگر نیاز به دوختن هر چیزی ضخیم‌تر از این دارید، می‌بایست چرخ‌ خیاطی صنعتی ضخیم دوز صنعتی و یا چرخ‌ خیاطی دوپایه را استفاده کنید.

از جمله ویژگی‌های چرخ خیاطی صنعتی این است که حداکثر طول بخیه از ۴-۶ میلی متر به ۸-۱۰ میلی متر ارتقا یافته است. سرعت بخیه می‌تواند به بالاتر از ۲۵۰۰ بخیه در دقیقه برسد و همچنین لازم‌ نیست هنگام دوختن استراحت کنید تا ماشین شما خنک شود.

همچنین نیاز به برخی از مراقب‌ها هم وجود دارد. لازم است اجزای دستگاه جدید خود را بعد از هر جلسه روغن‌کاری کنید. همچنین پس از چند روز استفاده نکردن ، باید آن را روغنکاری کنید. دستگاه‌های مسکونی برای پروژه‌های چرمی سبک بسیار عالی هستند. اگر تعدادی از محصولات چرمی ضخیم برای خیاطی دارید، پس از آن در یک ماشین صنعتی سرمایه‌گذاری کنید.

 انواع چرم طبیعی

به طور کلی می‌توان انواع چرم را با توجه به روش تولید آنها به دو دسته چرم طبیعی و چرم مصنوعی تقسیم‌بندی کرد. چرم طبیعی از دباغی و آماده‌سازی پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند، کروکدیل، مار، مارمولک و شترمرغ ساخته می‌شود. این چرم بسیار باکیفیت است و خود به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. در ادامه انواع چرم طبیعی را براساس استحکام و نرمی آن بررسی می‌کنیم.

چرم سبک

این چرم از پوست حیواناتی مانند گوسفند، بره، بزغاله و بز به دست می‌آید. چرم سبک نسبت به انواع دیگر چرم‌ها ضخامت کمتری دارد و به همین دلیل به این نام شناخته می‌شود. چرم سبک به دلیل راحتی و سبکی ذاتی خود بیشتر برای تولید دستکش، کلاه و لباس استفاده می‌شود. اگر از محصولاتی که دارای چرم سبک هستند استفاده می‌کنید باید مراقبت و نگهداری از آن را جدی بگیرید. چون احتمال آسیب‌دیدگی و ساییدگی در چرم سبک از دیگر چرم‌ها بیشتر است.

انواع چرم نیمه سنگین

در میان انواع چرم طبیعی موجود در بازار، چرم نیمه سنگین یک چرم ویژه و خاص محسوب می‌شود. چرم نیمه سنگین از پوست حیواناتی مانند کروکدیل و شترمرغ به دست می‌آید و نسبت به بقیه چرم ها از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. کمیاب بودن، کیفیت و قیمت بالای چرم نیمه سنگین موجب شده تا این نوع چرم بیشتر در ساخت کالاهای لوکس مورد استفاده قرار گیرد.

چرم سنگین

چرم سنگین بهترین و باکیفیت ترین چرم طبیعی موجود در بازار است. این چرم از پوست گاو، گوساله یا شتر به دست می‌آید و دوام زیادی دارد. نکته جالب در مورد این نوع چرم این است که با گذشت زمان ظاهر زیباتری را به خود می‌گیرد و استایل جذاب‌تری را برای شما به همراه خواهد داشت. به دلیل اینکه محصولاتی مانند کیف و کفش بیشتر از بقیه محصولات چرم در معرض آسیب قرار دارند، معمولا برای تولید انواع چرم کفش و کیف از چرم سنگین استفاده می‌شود تا دوام بیشتری داشته باشند. به این ترتیب درکنار ایجاد یک ظاهر زیبا و خاص، کیفیت محصول نیز بسیار بالا می‌رود.

چرم مصنوعی

در حال حاضر به دلیل قیمت بالای انواع چرم طبیعی، نوع دیگری از چرم به نام چرم مصنوعی نیز رواج دارد. چرم مصنوعی اگرچه کیفیت چندان بالایی ندارد اما به دلیل ظاهر مناسب و قیمت پایینش طرفداران خاص خود را دارد. چرم مصنوعی که با نام‌های چرم گیاهی و چرم وگان نیز شناخته می‌شود، کاربرد فراوانی در تولید روکش صندلی، پالتو، کیف، کفش و دیگر محصولات چرم دارد.

چرم ورنی

ورنی از پوست گاو و گوساله ساخته می‌شود سپس توسط لعاب لاکی سطح چرم بسیار براق می‌شود تا جلوه زیباتری داشته باشد. چرم ورنی به عنوان یک چرم براق شناخته می‌شود و در ساخت کیف و کفش بسیار کاربردی است و طرفداران زیادی در صنعت مد دارد.

انواع چرم بروشاو

چرم بروشاو نوعی چرم نیمه ورنی است. این چرم دارای سطحی براق است و در تهیه کفش و لباس‌های رسمی کاربرد زیادی دارد

چرم الگانت یا شبرو

چرم الگانت چیست؟ چرم الگانت یکی از مرغوبترین انواع چرم موجود در بازار است. این چرم از بالا‌ترین لایه پوست یا همان top grain به دست می‌آید و به همین علت یک چرم لوکس و بسیار با کیفیت محسوب شده و در برابر خراش مقاوم است. چرم الگانت ممکن است از پوست گاو یا بز ساخته شود و دارای سطحی لطیف و کمی براق است.

انواع چرم فلوتر (شرانک) چیست

در میان انواع چرم موجود در بازار، چرم فلوتر نوعی چرم لطیف، ضخیم و بسیار مقاوم است و از پوست گاو حاصل می‌شود. نوین چرم در ساخت انواع کیف و کفش و کمربند از چرم فلوتر استفاده می‌کند تا مقاومت محصول بالاتر رود

نبوک چیست؟

نبوک از بیرونی‌ترین لایه پوست ساخته می‌شود به همین علت سختی و استحکام بالایی دارد و در برابر خراش بسیار مقاوم است. استحکام نبوک از جیر و اشبالت بسیار بیشتر است. از نبوک برای ساخت کیف، کفش و کمربند استفاده می‌شود.

چرم اشبالت

چرم اشبالت از لایه دوم (بخش میانی) پوست هر حیوانی از جمله گاو، گوسفند و بز ساخته می‌شود. اشبالت نیز سختی و استحکام دارد اما نه به اندازه نبوک. سطح اشبالت برخلاف نبوک، پرزدار است.

انواع چرم جیر

جیر از داخلی‌ترین و پایین‌ترین بخش پوست ساخته می‌شود. به همین خاطر پرزهای نرم و کوتاهی دارد در عین‌حال استحکام زیادی نیز ندارد. پرزهای موجود در سطح جیر باعث می‌شود که این نوع چرم بسیار نرم شود و حالت مخملی داشته باشد.

چرم کوروکو

ممکن است محصولاتی را دیده باشید که سطح آنها طرح دار است و طرح‌ خاصی شبیه پوست مار و کروکودیل وجود دارد. این طرح‌ها به صورت مصنوعی بر روی سطح چرم ایجاد می‌شود و در مواردی کاربرد دارد که سطح چرم در معرض سایش قرار دارد. علاوه بر این، محصولات دارای چرم کوروکو مانند فولدر آگوستینو به خاطر زیبایی و طرح خاص خود برای ساختن یک استایل شیک استفاده می‌شود.

انواع چرم چرم چاپی

دنیای مد همواره به دنبال زیبایی و ارائه طرح‌های جدید و جذاب است. در چرم چاپی بر روی کیف چرم یا سایر محصولات چرم طرح‌های دلخواهی ایجاد می‌کنند. با وجود چرم چاپی به راحتی می‌توان هر تصویری از جمله تصاویر گل‌‌ها را بر روی محصولات چرم طبیعی یا چرم مصنوعی ایجاد کرد

تفاوت جیر، اشبالت و نبوک

نبوک از بالاترین لایه پوست ساخته می‌شود و از اشبالت و جیر مقاوم‌تر است و سطحش پرزدار نیست. اما سطح چرم اشبالت پرزدار است و از لایه دوم پوست بدست می‌آید و استحکام کمتری نسبت به نبوک دارد. چرم جیر از داخلی‌ترین لایه پوست حاصل ‌می‌شود به همین خاطر از بقیه چرم‌ها نرم‌تر است و سطحی مخملی دارد.

تولید جیر با توجه به نوع سفارش ممکن است تحت عملیات شیمیایی و مکانیکی مختلفی قرار گیرد. جیر و اشبالت از نظر ظاهر کمی با هم فرق دارند. پرزهای جیر خیلی کوتاه، نرم و لطیف اما پرزهای اشبالت خشن و کلفت می باشد. تفاوت عمده این دو چرم در آن است که جیر محصول نهایی یک نوع فرآیند ساخت چرم است. اما اشبالت محصول فرعی یک مرحله از ساخت چرم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *